fredag 1 mars 2013

fredag!

Smackade in veckans tredje morgonpass på gymmet. I dag körde jag ben och rumpa efter kort uppvärmning på löpbandet. Det var massor med folk på gymmet, och det kändes som alla var värsta supertränarna som stod och körde marklyft och benböj med hur tunga vikter som helst. Jag tog lite lättare vikter, men kände mig ändå stark.

Men nu måste jag få gnälla lite: hela året har jag varit duktig med kost och träning. Januari var ju helt gottefritt, och i februari har jag bara ätit nåt litet onyttigt någon gång under helgen. Inget frosseri. Träningen har rullat på. Men ändå: syns obetydligt på vågen. Jag VET, det är bara en siffra, men jag vet ju att det finns massa kläder i garderoben som inte passar. Och jag VET att det bara gått två månader, men hallå, jag är OTÅLIG. Nu kör maken marathon-deff fram till Paris marathon om en månad, och jag hänger på. Alltså inga onyttigheter och bra, bra mat! Jag ska ju inte springa marathon, men väl följa med och hejja, och vem vill inte vara snygg och komma i sina smaljeans i Paris? Det måste börja hända nåt nu!

Slutgnällt. Det är ju trots allt fredag. Vi åker upp till stugan i helgen igen. Det blir skidåkning och umgänge med vänner, hurra!

10 kommentarer:

  1. Åh, ska han springa i Paris?! Spännande! Klart du åker med! Kämpa på. Men tänk på att tuffa muskler väger (äsch det vet du redan). Du tränar ju flitigt! Jag har lite samma dilemma. Men inget händer, fast jag skyller på att jag har blivit så gammal, då kanske man inte kan rubba sina kilon längre. Suck.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Har du tänkt på att du kanske äter för lite? Särskilt när du tränar så mycket. Då går kroppen på "sparlåga" och förbränner miniminimalt.
    kramen

    SvaraRadera
  3. Libby: jepp, tillsammans med sina syskon! Och jag tänker också ibland att jag är för gammal för att göra mig av med kilon.

    Jessica: kanske det? ska försöka räkna lite bättre.

    SvaraRadera
  4. Jag är ingen förespråkare av att räkna kalorier MEN det kan vara bra, precis som Jessica skriver, att kolla så att man inte äter för lite. Kolla in den här länken http://matkalkyl.se/berakna-energibehov-kcal.php som ger hyfsat bra vägledning.

    SvaraRadera
  5. Men åh, förstår frustrationen! Faktiskt aningens taskigt. Men vågen ÄR inte nåt vidare bra redskap... har du provat kläderna också? (det har du säkert?) Ibland ändrar sig ju kroppen utan att det märks på just vågen!

    Fortsätt som du gör, du är SUPERTUFF!!

    SvaraRadera
  6. Linda: jag kanske ska ge det en chans.

    JoHo: lite mer fluff runt magen och byst vore fint att få bort, oavsett vad vågen säger...

    SvaraRadera
  7. samma här:( fast jag tror att det beror på för lite mat. Sen har jag ändrat mig i kroppen sedan jag slutade med mjöl, inte så mycket runt magen längre. Meen siffrorna rör sig inte...

    SvaraRadera
  8. Tänkte precis som Jessica ovan, du äter kanske för lite? Förstår precis din frustration, man vill ju ha resultat! Hang in there, det kommer nog :)

    SvaraRadera
  9. Jag förstår precis hur du känner.

    Nu går jag iofs upp i vikt men det är ju så det ska vara yada yada men det kan ju finnas rim och reson ändå med det hela...

    SvaraRadera
  10. Birgitta: fast jag vore nog nöjd om magen blev mindre. Ska kanske vara lite hårdare på mjölet...

    I will not: jag ska kämpa på!

    MissUD: Jag förstår, det kan vara grymt frustrerande!

    SvaraRadera