måndag 28 september 2009

kungens spelemän



Så här kan det se ut när man spelar för kung och fosterland. På den översta bilden är det jag längst till vänster. Det gick bra att spela, men det blåste. Mycket. Jag höll på att blåsa omkull. Men jag tappade inte mössan. Det gjorde många andra.

Alla stockholms turister samt mina föräldrar kom och tittade. Jag blev så glad att jag blev lite tårögd.

12 kommentarer:

  1. Tänk att jag aldrig lyckas ta mig dit och titta när du spelar... har faktiskt aldrig sett vaktavlösningen ens. Nästa gång! /Johanna

    SvaraRadera
  2. Johanna: ja, nån gång får du faktiskt komma ;)

    SvaraRadera
  3. Är det inte svårt att spela med vantarna? Eller är det några speciella? Känns som att man dels skulle halka på klaffarna och dels som att det skulle bli lite för mycket uppe vid fingertopparna.

    SvaraRadera
  4. Anna-Karin: vi klarinettister klipper lite diskret av fingertopparna på vantarna. Annars går det inte!

    SvaraRadera
  5. Jag tycker det är så coolt att du spelar i band (eller nått)! Jag har försökt spela klarinett någon gång med det tjöt bara. Inte så coolt.

    SvaraRadera
  6. La Linda: haha, annars brukar det klassas som rätt töntigt att spela i blåsorkester. Men jag tycker att det är sjukt kul, så det spelar ingen roll!

    SvaraRadera
  7. Det här är ju så coolt! Superhäftigt! Hur är det, är det många unga manliga groupies i branschen?? Detaljer, tack!

    SvaraRadera
  8. Pia: nja, åldern på groupiesarna är förfärande hög, jag skulle säga att de snittar 70+.

    SvaraRadera
  9. Jättecoolt att få bidra till de gamla traditionerna. Undrade också hur det var med handskarna. Med tvärflöjten vet jag att det definitivt inte hade gått. När jag hade tandställning var det ett skämt att försöka spela ens en gång.

    SvaraRadera
  10. Marie: ja, det är faktiskt rätt coolt att få marchera genom stockholm och sen få stå där på borggården! Jag tror att flöjtisterna också klipper av vantarna, och vad gäller tandställning så är medelåldern för hög för sånt i vår orkester.

    SvaraRadera
  11. Jag tycker det är coolt att du spelar i en blåsorkester. Och att ni får spela vid vaktavlösningar. Bara det att du aktivt spelar, tycker jag är så roligt att höra :O)

    SvaraRadera
  12. Susanne: ja, det är faktiskt hemskt kul!

    SvaraRadera