lördag 19 april 2008

den som äter palsternackor

...han går inte av för hackor. Men vad lagar man egentligen med palsternacka? Jag fick ett gäng från Årstiderna och behöver lite inspiration. Nån som har ett snajdigt recept att bjuppa på?

6 kommentarer:

  1. Vi som precis muttrade över att det var länge sedan vi fick det i vår låda :) Rosta i ugn eller koka och blanda i mos (sonen älskar det). Sedan brukar vi ha med det i soppor och grytor eller i köttfärsen i fredagsenchiladasen för att det är gott med sötman. Visst är det kul med grönsakslådorna när det dyker upp något man inte brukar använda. Vi ser det som en sport :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är jättegott att blanda palsternacka med andra rotsaker och rosta i ugn, tex så här:
    http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14523

    Gott med en köttbit till det tycker vi här hemma.

    SvaraRadera
  3. Ugnsrostade med potatis och päron. Citron-, vitlök- & rosmarinmarinerade fläskkotletter till. Lite av marinaden över ugnsgrönsakerna. Das ist ein Höjter.

    SvaraRadera
  4. rostad i ugn tillsammans med andra rotfrukter, eller blomkålspurén och med palsternacka i;
    http://pickipicki.systrarnaj.se/2008/02/len-blomkalspure/
    trevlig lördagskväll!

    SvaraRadera
  5. Gör en potatisgratäng och varva potatisen med palsternacka, krydda med mycket timjan, det är smaskens. Eller mosa ner i potatismoset, det är en annan favorit.

    SvaraRadera
  6. alla: tack! Härligt med så många goda tips. Snålvattnet rinner när jag läser!

    SvaraRadera