tisdag 29 januari 2008

svenskt?

Nu behöver jag er hjälp kära läsare! Vad bjuder man på i matväg som känns riktigt svenskt, utan att vara äckligt. Och utan att vara långkok (läs: nåt som tvillingföräldrar kan svänga ihop). Makens arbetskamrat från Grekland kommer hit på middag i morgon och vi tänkte det kunde vara kul att bjuda på nåt svenskt. Om jag var hembjuden till en grekisk familj skulle jag ju vilja ha nåt grekiskt, liksom. Jag tänker sill och potatis till förrätt och glass med hjortron till efterrätt. Men varmrätt? Jansson? Kålpudding? Lax?

Hjälp!

2 kommentarer:

  1. När våra amerikanska vänner var här så blev de alldeles till sig av renskav med kantareller, potatismos och rårörda lingon. Det kanske kan vara något? Både exotiskt och gott! Och lätt...

    SvaraRadera
  2. anna: renskav får det bli! Tack för tipset.

    SvaraRadera